Clijsters stopt zeker volgend seizoen

Kim Clijsters heeft nog altijd de intentie om haar tennisracket na volgend seizoen aan de haak te hangen. Dat bevestigde ze in Madrid na haar verlies in de halve finales tegen Mauresmo.

Belga

"Ik ben niet van mening veranderd. Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Je mag nooit nooit zeggen, maar ik ben echt niet over één nacht ijs gegaan", verklaarde de 24-jarige Clijsters zaterdag na haar nederlaag in de halve finale van de Masters in Madrid tegen Amélie Mauresmo (6-2, 3-6, 6-3).

Onze landgenote, "gefrustreerd" na meerdere blessures, vooral aan de pols, denkt eraan om een "gezin te stichten". "Er zijn zo veel dingen die ik nog wil doen. Ik vind het geweldig om met kinderen te werken. We zien wel, maar momenteel blijf ik me concentreren op het tennis", verklaarde de Limburgse.

Dit zouden dus wel eens de laatste Masters geweest kunnen zijn voor Clijsters, die er in 2002 en 2003 nog de beste was. Volgende zomer trouwt ze met basketballer Brian Lynch en daardoor zal ze een tijd niet in het circuit te zien zijn. Clijsters, die door een polsblessure drie maanden aan de kant bleef, maakte pas vorige week haar wederoptreden op het toernooi van Hasselt, waar ze meteen haar 33e toernooizege uit haar carrière boekte.

"Het was een frustrerend jaar", verklaarde ze zaterdag. Tennis is heel leuk, zeker deze week. Maar er zijn dit seizoen ook een hoop mindere momenten geweest".