Clijsters naar halve finale tegen Mauresmo

Kim Clijsters (WTA 6) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de WTA Masters in Madrid, nadat ze in haar derde groepswedstrijd in twee sets won van de Russin Elena Dementieva (WTA 7): 6-4, 6-0 in 1 uur en 6 minuten.

Belga

Clijsters had in de wedstrijd genoeg aan één set om Dementieva en Svetlana Koeznetsova achter zich te laten in de rode groep. De Russin Maria Sharapova won die rode groep.

In de halve finales komt Clijsters uit tegen de Française Amélie Mauresmo (WTA 1), die eerste werd in de gele groep dankzij een zege tegen Justine Henin-Hardenne eerder op de avond. Clijsters en Mauresmo stonden al 13 keer tegenover elkaar en de Limburgse won 8 keer. De laatste drie partijen gingen echter naar Mauresmo.

br> De wedstrijd tussen Clijsters en Dementieva kende een uiterst simpel wedstrijdverloop. In de eerst set behielden beide speelsters hun opslag tot 5-4, waarna Clijsters via een break de set binnenhaalde met 6-4. In de tweede set was Dementieva nergens meer, en Clijsters stormde in geen tijd naar 6-0. Het was wel pas bij het derde matchpunt dat de Limburgse succes kende.