C.Rochus en Norman aan Belgisch Masterstoernooi

In het Huis van de Sport aan de Gentse Blaarmeersen is maandag geloot voor de eerste editie van het Axa Belgian Mastertennistoernooi, een demonstratietoernooi met de beste spelers van eigen bodem. Kristof Vliegen en Olivier Rochus komen als reekshoofd pas in actief vanaf de halve finales op zaterdag.

Belga

Christophe Rochus (ATP 65) en Dick Norman (ATP 85) spelen vrijdag om 18u15 de eerste wedstrijd. Nadien volgt een duel tussen Xavier Malisse (ATP 37) en Niels Desein (ATP 58), die de geblesseerde Steve Darcis vervangt.

De winnaar van de eerste wedstrijd neemt het zaterdag in de halve finales op tegen Kristof Vliegen, de winnaar van de andere partij ontmoet Olivier Rochus. De finale wordt zondag om 13u00 gespeeld. De eindlaureaat krijgt een bronzen beeld van kunstenaar Jan Desmarets overhandigd.

De finale van het Axa Belgian Mastertoernooi wordt zondag live uitgezonden op Sporza-TV. Er zijn al bijna zesduizend tickets de deur uit.

Dubbel

Na de finale staat er nog dubbelmatch op het programma. Daarin nemen Tom Lenaerts en Bahrami Mansour het op tegen Dick Norman en Karl Vannieuwkerke.

Aansluitend is er ook nog een veiling ten voordele van het Kinderkankerfonds. Geïnteresseerden kunnen onder meer bieden op een racket van Roger Federer of Olivier Rochus, een tennisshirt van Andre Agassi, Marcos Baghdatis of Justine Henin-Hardenne.