Gamen in Kinepolis bioscoop

Vanaf 18 november kunnen gameliefhebbers in Kinepolis Brugge computerspelletjes spelen in de bioscoopzalen. Kinepolis probeert daarmee in te pikken op de groei van de markt van digitaal entertainment.

Belga

Kinepolis' recentste complex in Brugge zal gameliefhebbers weldra de kans bieden om op woensdag- en zaterdagnamiddag te gamen op het grote scherm. Het pilootproject, XL Gaming genaamd, wordt op zaterdag 18 november gelanceerd.

Begin 2007 zal men ook in de andere Belgische Kinepolis-bioscopen kunnen gamen.

Gaming is momenteel de snelst groeiende industrie in de entertainmentsector en is al groter dan de filmindustrie. Kinepolis hoopt op deze manier ook spelletjesontwikkelaars te overtuigen om premières te organiseren in zijn complexen.

Gameliefhebbers kunnen voor 15 euro per half uur een zaal huren en met zoveel vrienden als ze wensen een van de Playstation2-spelletjes, die door Kinepolis ter beschikking worden gesteld, te spelen. Het staat de gamers ook vrij zelf spelletjes mee te brengen. In eerste instantie zullen de zalen enkel op woensdag- of zaterdagnamiddag van 12u30 tot 19u30 ter beschikking van gamers gesteld worden. "Op termijn willen we dat verplaatsen naar elke voormiddag van de week", zegt woordvoerster Myriam Dassonville.

Xbox- of Nintendofanaten blijven bij Kinepolis op hun honger zitten. Kinepolis heeft een samenwerkingsakkoord met Playstation, en het pilootproject zal enkel draaien met PS2-consoles. Op langere termijn wordt er enkel rekening gehouden met een overstap naar de nieuwe Playstation 3-console.