Hangjongeren zetten hek onder stroom

Hangjongeren hebben afgelopen weekend in het Nederlandse Schiedam-Noord gevaarlijk met de elektriciteitsdraden uit lantaarnpalen geknoeid.

GPD

Door de kabels uit een van drie vernielde lantaarnpalen vast te maken aan een ijzeren omheining, liepen voorbijgangers zondag, bij aanraking, het risico op zware stroomstoten.

De gevaarlijke situatie is inmiddels door het energiebedrijf opgelost. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft nog geen verdachten kunnen aangehouden.

"Maar we hebben wel onze vermoedens wie er achterzitten", zegt een woordvoerder. "We gaan de komende tijd dan ook extra surveilleren."

Al langere tijd zorgen jongeren tussen de 13 en 22 jaar bij hun hangplek aan de Akkers in Schiedam voor overlast. Vorige week werden nog de ruiten van een politiewagen ingeslagen. De Schiedamse jongerenwerker Wil Rouwen kent de hanggroep goed.

"Ze hebben nu duidelijk een grens overschreden. Dit is levensgevaarlijk." Rouwen werkt al 18 jaar in Schiedam-Noord maar heeft 'zulke extreme dingen' nog niet eerder meegemaakt.