Hardwerkend Germinal Beerschot niet beloond

Germinal Beerschot kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte-Waregem. Zoals aangekondigd bleven de Germinal Beerschotsupporters uit de spionkop wegens protest tegen de zwakke prestaties van hun ploeg de laatste weken, dertien minuten uit het stadion.

hcardyn

Het was nochtans de thuisploeg die het initiatief nam en het meeste balbezit kon opeisen tegen een verdedigend ingesteld Zulte Waregem. De gasten trachtten er wel intelligent uit te komen, maar zonder veel gevaar. Aanvankelijk zorgde dat overwicht ook voor Germinal Beerschot voor weinig kansen of gevaar voor het doel van Geert De Vlieger. Net voor het halfuur ontzette Dheedene tot bij Losada. De beweeglijke Argentijn verlengde in de loop van Sterchele die alleen voor De Vlieger van schuin voor doel in doel besloot. Voor de rust was er nog een vrijschop van Dheedene die De Vlieger met de vuisten onschadelijk kon maken.

Onmiddellijk vuurwerk na de rust. Zulte Waregem bracht Vandendriessche en Datti in voor Minne en Matthys. Er was nog maar net afgetrapt of beide invallers brachten de gelijkmaker op het bord, met Datti als aangever en Vandendriessche als doelpuntenmaker.

Cavens liet de kans op een snelle gelijkmaker liggen toen hij van dichtbij op De Vlieger besloot. Germinal Beerschot speelde met een groot hart, maar kende geen greintje meeval bij de afwerking. Ofwel bracht een secure De Vlieger redding en tot tweemaal belandde een tegen het doelhout. Zo zag de thuisploeg zich onvoldoende beloond met een gelijkspel.