Anderlecht wint met 2-0 op Cercle

Wapenstilstand gisteren, en die herdenkingsdag werd eerbiedig gerespecteerd door Anderlecht en Cercle. De Bruggelingen voetbalden wel aardig mee in het Astridpark, maar een minimum aan munitie volstond voor paars-wit om de drie punten thuis te houden.

JAN BARBE

Niet dat beide ploegen vanuit de loopgraven bleven afwachten, maar de schietgeweren en kanonnen zaten duidelijk netjes achter slot en grendel. Enkel Mbo Mpenza, gretig begonnen na maandenlang bankzitten, had blijkbaar wel wat buskruit in de schoenen. Mbo was sneller bij een lange pass van Vanden Borre dan bewaker Viane en profiteerde van een aarzeling van Vandendriessche om de 1-0 binnen te tikken. Een tweede poging van diezelfde Mpenza sloeg kort daarop te pletter tegen de paal. Deschacht vuurde ook nog twee afstandsraketten af, maar die misten doel.

Ook na de rust weinig noemenswaardig wapengekletter. Hassan mikte een kans over, maar Boussoufa stond wat later wel op de goeie plek om van dichtbij een verdwaalde kogel van Biglia binnen te duwen. Anderlecht leek ineens toch zin te krijgen in meer goals, maar Hassan poeierde ook een tweede schietkans over de kooi van Vandendriessche en Tchite schoof een andere mogelijkheid voorlangs.

Scheidsrechter:

Kevin Blom.

Toeschouwers:

24.260.

ANDERLECHT:

Zitka - Vanden Borre, De Man, Van Damme, Deschacht - Akin (74' Legear), Biglia, Hassan - Mpenza (90' Mbokani), Tchite, Boussoufa.

CERCLE BRUGGE:

Vandendriessche - Mutavdzic (80' Portier), De Wulf, Vandenbussche, Viane, Van Mol - Grondin, Boi (88' Nyoni), Slovic - De Smet (77' Denys), Dekelver.

Doelpunten:

16' Mpenza 1-0, 68' Boussoufa 2-0.

Gele kaarten: Grondin (overtreding).