Gevleide zege voor Waaslanders

Voor het eerst in twaalf seizoenen heeft SK Beveren nog eens drie punten kunnen pakken tegen AA Gent. Het eerste kwartier kenmerkte zich door licht steriel veldoverwicht voor de thuisploeg, evenwel zonder dat deze daarbij echt gevaarlijk kon zijn.

PETER CATTHOOR

Al diende Svetlicic op het kwartier wel naar de noodrem te grijpen om een doorgebroken Gervinho tegen te houden. De Serviër kwam er met geel vanaf. Enkele minuten later was Gervinho, bij momenten amper af te stoppen, alweer alleen door maar Herpoel kon het schot pareren. De Buffalo' s staken pas na een half uur spelen de neus echt aan het venster. Van Hoyweghen diende lijf en leden te riskeren door zich nog net voor het schot van de aanstormende De Beule te gooien. Noukeu kopte de daaropvolgende hoekschop nipt over.

De bezoekers kwamen na rust met offensievere bedoelingen uit de kleedkamer. Copa moest een kopbal van Gillet vanonder de lat tikken. Tijdens het felle Gentse offensief ontsnapte Dissa echter op een schaarse tegenstoot en Svetlicic moest opnieuw de noodrem bovenhalen. Bal op de stip en Badjan faalde niet. Gent probeerde nog de bakens te verzetten maar Copa onderscheidde zich nog op ondermeer een schot en een kopbal van Foley. Arunina liet op de tegenaanval de 2-0 nog liggen.