Lierse zwaar onderuit bij STVV

In de zespuntenclash tussen STVV en Lierse trok de thuisploeg aan het langste eind. STVV won met 4-0. Verdediger Vanczak besliste de partij al net voor de rust met zijn tweede treffer van de avond. Voor Lierse is de situatie na het nieuwe verlies dramatisch.

GUNTER SCHOOFS

Bij STVV haakte Marc Hendrikx in laatste instantie geblesseerd af. Beide teams startten met één diepe spits. Lierse probeerde het met Snelders, terwijl aan de overkant Stolica een herkansing kreeg voor zijn zwakke prestatie van vorig weekend in Zulte Waregem. Weinig gevaar in het wedstrijdbegin, al zorgde de linkerflank van STVV - met een sterke Mulemo en een bedrijvige Sishuba - voor het nodige animo. Net voor het halfuur brak een vrije trap van Chimedza de wedstrijd open. De Zimbabwaan schilderde het leer op het hoofd van Hayen, die verlengde tot bij Vanczak. De Hongaar trof raak. Net voor de rust een identieke situatie. Vanczak opnieuw aan het kanon en 2-0.

Na de koffie kon Lierse helemaal geen vuist meer maken. Stolica en Van Houdt verzuimden eerst nog de 3-0 aan te tekenen. In het laatste kwartier scoorden Buvens en Chimedza toch nog. Voor de Kanaries een belangrijke derde thuiszege van het seizoen, de Pallieters bengelen uitzichtloos op de laatste plaats.