Balaban zorgt in de slotminuten voor verlossing

Club heeft Charleroi verslagen met 2-0. Dankzij treffers van Yulu Matondo en Balaban pakten de Bruggelingen de volle buit en blijven ze in het spoor van Genk.

DIRK MEULDERS

Daarmee is alles gezegd. Want tegen een hardnekkig Charleroi had een bleek Club het tot in de slotfase moeilijk. In het vooruitzicht van de topper tegen Genk van volgende zondag weinig bemoedigend. Dat maakten ook de supporters met enkele striemende fluitconcerten duidelijk.

Van Heerden kreeg voor het eerst dit seizoen zijn kans op het middenveld waar hij de geschorste Blondel kwam vervangen. Voorin kreeg Yulu Matondo naast Balaban het vertrouwen. Salou bleef op de bank. Een goeie keuze want Club, dat goed van start ging, klom na een doelpunt van Yulu Matondo vroeg op voorsprong. Na een voorzet van Priske verraste de spits met een listige kopbal doelman Luzi die duidelijk te ver uit zijn doel stond.

Daarna verwaterde de wedstrijd: veel balverlies en geen tempo. Halfweg de eerste helft kreeg Daerden aan de tweede paal een vrijschop van Balaban slecht op de voet. Op het halfuur liep Stijnen, op de rand van de grote rechthoek, Orlando van de sokken. Club probeerde in de tweede helft de wedstrijd in zijn definitieve plooi te leggen. Een schot van Vermant strandde op de vuisten van Luzi en Daerden aarzelde te lang met een open schietkans. Langs de overzijde vlamde Simons nipt naast. In de slotfase bracht Balaban de verlossing. Na een voorzet van Englebert joeg hij de bal laag binnen.

Scheidsrechter:

Joeri Van De Velde.

Toeschouwers:

25.425.

CLUB BRUGGE:

Stijnen - Priske, Vandelannoite, Clement, Gvozdenovic - Englebert, Vermant, Van Heerden, Daerden - Yulu Matondo, Balaban.

CHARLEROI:

Luzi - Defays, Bakari, Ciman, Dante - Chabaud, Smolders, Camus, Oulmers - Jovial, Orlando.

Doelpunten:

11' Yulu Matondo 1-0, 83' Balaban 2-0.

Vervangingen:

72' Camus door Christ, 85' Balaban door Salou.

Gele kaarten: Ciman (fout).