Man rijdt van zevende verdieping van parking Zaventem

Een man heeft vrijdagavond in Vilvoorde zijn vrouw omgebracht en nadien op een spectaculaire manier zelfmoord proberen te plegen. Hij reed met zijn wagen van de zevende verdieping van een parking op de luchthaven van Zaventem. Hij raakte daar zwaargewond. Dat meldt het parket van Brussel.

Belga

De politie van Vilvoorde kreeg vrijdag omstreeks 20.00 uur een verontrustend telefoontje van iemand die de 44-jarige man aan de lijn had gehad. Een patrouille ging meteen ter plaatse en trof in de woning van de man het levenloze lichaam aan van een 51-jarige vrouw. Het gaat om de echtgenote van de vermoedelijke dader, waarmee hij een volwassen dochter heeft.

Volgens het Brusselse parket vertoonde de vrouw verschillende sporen van geweld. Het parket wilde echter geen verdere details geven over een precieze doodsoorzaak. Een autopsie moet daar meer duidelijkheid over brengen. De vermoedelijke dader had bij de aankomst van de politie intussen met zijn wagen het hazenpad gekozen. Hij werd in de loop van de nacht teruggevonden .

De man wilde zelfmoord plegen en was naar de luchaven van Zaventem gereden. Daar stortte hij zich met auto van de zevende verdieping. Hij landde op een boom en raakte zwaargewond. De brandweer moest hem bevrijden. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd. Hij verkeert in kritieke toestand en kon nog niet verhoord worden.

De politie en het parket tasten nog in het duister over het mogelijke motief voor het drama.