Volgende vrijdag 180 miljoen euro te winnen

Geen enkele speler had vrijdag de juiste combinatie van cijfers aangekruist om met de jackpot van de Europese loterij Euro Millions aan de haal te gaan. Na de elfde poging op rij loopt de pot volgende week op tot minstens 180 miljoen euro.

Belga

Daarmee komt het record van 183,6 miljoen euro in zicht. Een nieuwe stormloop op krantenwinkels ligt in het verschiet. De winnende nummers van de trekking van zaterdag waren 14, 21, 27, 30 en 36. De nummers van de 'sterren' waren 2 en 3. Niemand vulde de juiste combinatie in, dus bleef de hoofdvogel van 153,56 miljoen euro in de kassa. De kans dat iemand de juiste combinatie heeft, bedraagt overigens ongeveer 1 op 76 miljoen.

Sinds 1 september heeft geen enkele speler uit de deelnemende landen - België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Ierland, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk - het grote lot gewonnen. Indien dat volgende week evenmin gebeurt, gaat het geld naar de spelers met vijf cijfers en één ster correct.

De grootste individuele winst staat tot nu toe op naam van de Ierse Dolores McNamara. Zij werd op 29 juli 2005 in een klap 115,4 miljoen euro rijker.

Wat zou u doen met 180 miljoen? Laat het ons weten door

te klikken.