LRM investeert 750.000 euro in Zappware

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM investeert 750.000 euro in het Hasseltse Zappware, een leverancier van interactieve digitale televisieoplossingen.

Belga

De LRM geeft Zappware daarnaast een achtergestelde lening voor hetzelfde bedrag om het bedrijf te ondersteunen in zijn productontwikkeling en internationale groei.

Een direct gevolg van deze investering is dat de raad van bestuur van Zappware wordt versterkt met oprichter Jean-Paul De Wachter van ASQ en met Pieter Vandekerckhove, zo maakte manager Jan Stinissen van Zappware maandag bekend op een persconferentie in Hasselt.

Zappware is het vijfde investeringsdossier dat binnen het Arkimedesfonds van de LRM gerealiseerd wordt. In het kader van dit zogenaamde KMOFIN wordt durfkapitaal aan jonge KMO's verstrekt.

Stinissen merkte nog op dat interactieve digitale televisie een markt in volle ontplooiing is en een enorm groeipotentieel heeft. "Dankzij de investering van de LRM kunnen we onze voortrekkersrol en leiderspositie in deze groeimarkt verder uitbouwen," zo luidde het.

Zappware is een one-stop leverancier van interactieve digitale televisie oplossingen en richt zich voornamelijk tot televisiestations, telecomoperatoren, productiehuizen en adverteerders.

Het Hasseltse bedrijf realiseerde onder meer de TV-producties "Doe De Stemtest", "Peking Express" en "Temptation Island".