Getuige was niet 'belangrijke getuige'

De oudere man die zich vrijdagavond na het dodelijke tramincident in Antwerpen bekommerde om het slachtoffer en nuttige informatie gaf aan een inspecteur van De Lijn, heeft zich dan toch niet aangemeld.

Belga

Er had zich maandag een man gemeld die beweerde de gezochte getuige te zijn, maar het personeel van De Lijn herkende hem niet. Het Antwerpse parket vraagt daarom nogmaals of de man contact wil opnemen met de politie.

Het parket lanceerde zaterdag al een oproep tot getuigen, maar heeft daar nog maar weinig reacties op gekregen. De speurders willen vooral graag met de man praten die zich vrijdagavond bekommerde om het slachtoffer. Hij gaf bruikbare informatie aan een inspecteur van De Lijn, maar verdween voordat de politie met hem kon spreken. Het gaat om een 50-jarige man, met grijze haren en een zware afhangende snor, die volledig in jeans gekleed was.

De speurders zijn ook nog steeds op zoek naar de autobestuurders die bruusk moesten remmen toen de dader over de perronbalustrade sprong en de straat overstak richting Atheneum. Hij zou daarbij over de motorkap van een aankomende auto gesprongen zijn. De bestuurder van het voertuig had hem net niet aangereden.

Wie inlichtingen heeft, kan contact opnemen met de speurders via het gratis nummer 0800/91.119 of met een politiepost naar keuze. Tips zijn ook welkom via

.