CD&V en VLD willen vooral regeren

Print
De Vlaamse politieke partijen vinden hun programma wel belangrijk, maar het uitvoeren van die plannen is niet altijd prioritair. CD&V en VLD hechten vooral belang aan meeregeren. Voor Vlaams Belang en sp.a is de voornaamste drijfveer meer kiezers lokken, blijkt uit een onderzoek van Dexia.
Het realiseren van het programma komt bij alle partijen wel in de topdrie voor. Maar ideologie en programma is het belangrijkst voor Groen!.

Over de taalgrenzen heen zijn er weinig verschillen tussen de politieke families. Die gelijkvormigheid blijkt ook uit de thema's die de partijen naar voor schuiven. De groenen benadrukken vooral ruimtelijke ordening, participatie van de burger, leefmilieu en ontwikkelingssamenwerking. De socialisten beklemtonen sociale zaken en de liberalen economie, handel, belastingen en criminaliteit.

Aan Vlaamse kant is er wel meer aandacht voor mobiliteit en verkeersveiligheid, waar de Franstalige lokale partijvoorzitters sociale zaken, werkgelegenheid en onderwijs belangrijker vinden.

.

Nu in het nieuws