Belgen gewond bij ongeval in Turkije

Bij een ongeval met een bus in Turkije zijn donderdagochtend drie Belgen en twee Nederlanders licht gewond geraakt. De vijf slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis en zullen zaterdagochtend gerepatrieerd worden.

Het busje waarmee ze vervoerd werden, bracht 24 toeristen na een vakantie in Turkije naar de luchthaven van Izmir, waar de reizigers het vliegtuig naar huis zouden nemen.

De bus, die 24 klanten van Jetair van Kusadasi naar de luchthaven van Izmir bracht, kantelde rond 11.45 uur plaatselijke tijd om nog onbekende reden. Het zou niet gaan om een menselijke fout van de buschauffeur, aldus een woordvoerder van Jetair, Hans Vanhaelemeesch.

Vijf mensen, onder wie drie Belgen, werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen zoals kneuzingen en een gebroken pols. Zij mochten het ziekenhuis al snel verlaten en verblijven in afwachting van hun repatriëring, in een hotel. De families van de slachtoffers werden verwittigd.

De negentien andere buspassagiers konden hun weg naar de luchthaven vervolgen en kwamen donderdagnamiddag in België aan.

Nu in het nieuws