Club Brugge stoot door, avontuur voorbij voor Standard

Print
Club Brugge heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. Het speelde in de terugwedstrijd van de eerste ronde 1-1 gelijk tegen het Slovaakse Ruzomberok.
Balaban maakte voor Club pas in de 89e minuut de gelijkmaker. Twee weken geleden had Blauw-Zwart de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen.

Club was al na vijf minuten een eerste keer gevaarlijk. Salou mocht alleen op doelman Hajduch afgaan, maar had te veel tijd nodig en miste.

Ruzomberok kwam beter in de wedstrijd en dreigde iets voorbij het kwartier via Rak, maar zijn schot werd gepakt door Stijnen. Op het halfuur klommen de Slovaken op voorsprong, toen Stijnen zich verkeek op een lange bal. Het leer botste over de Brugse doelman en de goed gevolgde Rak mocht simpel binnentikken: 0-1.

De Bruggelingen speelden slap en dreigden vlak voor rust enkel via Balaban, maar het schot van de Kroaat botste naast. Na de pauze ging Club op zoek naar de gelijkmaker. Het begon gretiger dan in de eerste helft en creëerde enkele kansen. Salou kopte naast en Balaban trapte van ver op doelman Hajduch, maar overtuigen deed blauw-zwart allerminst.

Een kwartier voor tijd kreeg Balaban een unieke mogelijkheid. Doelman Hajduch ging onder een voorzet van Klukowski door, maar Balaban besloot naast het doel. Vijf minuten later mocht diezelfde Balaban vanop links trappen, maar de paal belette de Brugse gelijkmaker. Club verdiende een doelpunt, maar raakte niet door de Slovaakse afweergordel.

Toen verlengingen steeds dichterbij kwamen, nam Bosko Balaban alle Brugse twijfels weg. Een minuut voor tijd trapte hij de bal van op de rechthoek mooi in de linkerbenedenhoek: 1-1.

Standard Luik
Het UEFA Cup-avontuur voor Standard Luik is voorbij. De Luikenaars moesten een 2-0 nederlaag incasseren. Net als in de heenwedstrijd was Celta de Vigo een maatje te groot.

De Rouches begonnen goed aan de partij. Conceiçao zorgde af en toe voor gevaar, net als Rapaic. Maar in de 21ste minuut komt Celta de Vigo toch op voorsprong. Dom balverlies van Dembele zorgt ervoor dat Baiano kan scoren.

De rood-witten krijgen voor de koffie nog enkele kansen, maar moeten toch gaan rusten met een achterstand.

In de tweede helft gaat Standard helemaal voor de bijl. Nochtans krijgen de Rouches een kans om gelijk te komen. In de 65ste minuut wordt Kovalenko in het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter fluit penalty. Maar Karel Geraerts mist. Ietsje later is het aan de overzijde prijs. Canobbio, die net was ingevallen, scoort de 2-0.

Van dan af gaat het bergaf met Standard. Tien minuten voor het einde moeten de Rouches een derde doelpunt incasseren: Baiano profiteert alweer van balverlies. 3-0, zware cijfers voor een Standard dat toch inspanningen deed.

.

Nu in het nieuws