Overname La Louvière nog niet helemaal rond

Print
Alle overeenkomsten voor de overdracht van voetbalclub La Louvière (RAAL), dat degradeerde naar derde klasse, zijn klaar om ondertekend te worden, maar er ontbreekt nog "een document", waardoor de overnamebeslissing werd uitgesteld.
Dat maakten clubvoorzitter Filippo Gaone en de groep kandidaat-overnemers donderdag in het Tivolistadion bekend. De geïnteresseerde personen, momenteel zeven à acht man sterk, zijn ondernemers en handelaars uit de regio van Centre. Hun woordvoerder, Vincent Baio, zou bij een overname mogelijk voorzitter worden.

"Wij zouden 400.000 euro in de club kunnen inbrengen en ook met de leveranciers onderhandelen om de schuld (ongeveer 800.000 euro) af te bouwen", aldus Baio. "Maar wij wachten nog op een belangrijk document. Zonder dat document kunnen we geen enkele beslissing nemen", verduidelijkte Baio.

Filippo Gaone liet verstaan dat het ontbrekende stuk in de handen van het gerecht zou kunnen zijn of in de dossiers van zijn advocaat.

Over een bron dicht bij het dossier zou het document betrekking hebben op de transfer van de Nigeraan Peter Odemwingie naar Rijsel in 2004.

De onderhandelingen over de overname lopen ondertussen voort, maar gaan gepaard met de nodige spanningen. Zo was er een verrassend meningsverschil tijdens de persconferentie op de vraag of Gaone nog in de volgende beheerraad zou zitten.

"We zullen zien", zei de huidige RAAL-voorzitter, maar de overnamekandidaat was duidelijk: "Meneer Gaone moet vertrekken. Er moet een sterk en duidelijk signaal komen".

.

Nu in het nieuws