"Nemen van klasfoto's niet op de helling"

Print
Scholen zullen klasfoto's kunnen blijven nemen en aanbieden aan de ouders "als dat op een correcte en zorgvuldige manier gebeurt".
Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) in een reactie op een advies van de Commissie Zorgvuldig Bestuur.

Vandenbroucke wil ook dat de Commissie haar advies verduidelijkt, maar kant zich persoonlijk alvast wel tegen het commercieel aanbieden van individuele foto's. In een recent advies stelt de Commissie Zorgvuldig Bestuur dat scholen geen commerciële acties mogen opzetten waarbij de lessen langdurig geschorst worden om klasfoto's en individuele foto's te nemen. Dat advies werd rondgestuurd naar alle schooldirecties.

Vandenbroucke benadrukt dat dit advies slaat op een individueel geval waarbij een turnzaal verschillende dagen was bezet vanwege fotosessies. Daardoor kan er volgens de minister verwarring ontstaan over wat nu als algemene regel wel en niet mag. Hij vraagt de Commissie daarom om snel te verduidelijken wat de algemene consequenties zijn van haar uitspraak.Lees ook enkele reacties van lezers.

.

Nu in het nieuws