Infiltrant in cel met neonazi’s

Van de twee undercoveragenten die vorig jaar infiltreerden in de neonazistische organisatie ‘Bloed, Bodem, Eer en Trouw’ (BBET), werd er minstens één bij de huiszoekingen van 7 september mee opgepakt en zelfs even opgesloten.

Woensdag verschenen tien van de twaalf nog aangehouden BBET-leden voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KIB) in Gent, waar hun advocaten hun vrijlating vroegen. De KIB ging daar niet op in.

Nieuw in het BBET-dossier is een verslag van undercoveragenten die infiltreerden in de organisatie, om zo het doen en laten van hoofdverdachte Thomas B. (25) en zijn handlangers beter in kaart te kunnen brengen. Volgens de infiltranten, die zich aanmeldden als ‘gewone burgers met extreemrechtse sympathieën’, plande BBET wel degelijk aanslagen in ons land.

Op aangeven van diezelfde undercoveragenten vonden speurders de loodsen waar de organisatie in totaal bijna driehonderd wapens verborgen hield. Daaronder pistolen met geluiddemper, maar ook uzi-mitrailleurs en gesofistikeerd oorlogsmaterieel.

Nu in het nieuws