Mogelijk toch verband tussen busincident en overlijden

Print
Treinbestuurder Guido Demoor (54) is mogelijk toch gestorven door het gewelddadig treffen met zes jongeren op een lijnbus eind juni in Antwerpen.
Uit een recent deskundigenverslag blijkt dat een oorzakelijk verband tussen de feiten en het overlijden van het slachtoffer niet uitgesloten kan worden. Dat meldt Walter Damen, advocaat van één van de verdachten.

Guido Demoor kreeg het op 24 juni met zes allochtone jongeren aan de stok op bus 23. Hij vroeg hen om zich wat rustiger te gedragen. Toen ze niet luisterden, zou hij één van hen bij de keel gegrepen hebben.

Twee van de zes verdachten hadden het slachtoffer vervolgens geslagen en geschopt. De vier anderen zouden toegekeken hebben. De jongeren namen daarop de vlucht. Demoor overleefde het incident niet.

Uit het autopsieverslag bleek dat het slachtoffer overleed aan een hersenvliesbloeding. Die werd wellicht veroorzaakt door het feit dat de man zich opgewonden had, in combinatie met een hoge bloeddruk.

In een deskundigenverslag dat recent aan het strafdossier werd toegevoegd, blijkt dat een oorzakelijk verband tussen de feiten en het overlijden niet uitgesloten kan worden.
MEEST RECENT