Oppositiepartij Duffel ontdekt gesjoemel met kasseien

De oppositiepartij Gemeentebelangen uit Duffel vraagt dat het parket van Mechelen een onderzoek instelt naar mogelijk gesjoemel met kasseitransporten in de gemeente.

Belga

De voorbije twee jaar zouden er in Duffel, volgens gemeenteraadslid Guy De Wilder, 330 ton kasseien verhandeld zijn zonder dat daar een spoor van terug te vinden is in de boekhouding van de gemeente.

De partij Gemeentebelangen stelt dat zoiets bijna onmogelijk is zonder medewerking van iemand binnen de gemeente.

Burgemeester Guido De Vos (CD&V) zegt niet op de hoogte te zijn van de zaak.

In de gemeente Duffel mogen kasseien die afkomstig zijn van straatwerken, verkocht worden aan de bewoners, mits betaling van 7,74 euro per lopende meter kasseien. Gemeentebelangen zegt nu over gegevens te beschikken dat er tussen 2004 en 2006 elf transporten met kasseien van de gemeenten vertrokken waarvoor niet werd betaald.

De bal ging aan het rollen dankzij de transporteur die de kasseitransporten voor zijn rekening nam. "Hij signaleerde ons dat er iets niet pluis was met een aantal transporten", aldus De Wilder.

Daarop vroeg de partij de inventarislijst op van alle transporten die de gemeente had geregistreerd en vergeleek die met de transportbonnen van de vervoerder.

"Daaruit bleek dat er elf transporten niet terug te vinden zijn in de gemeentekas", zegt De Wilder. "Zoiets kan niet zonder medewerking van iemand binnen de gemeente", stelt De Wilder die benadrukt dat hij niemand met de vinger wil wijzen.

"Het is aan het parket om uit te zoeken wat hier aan de hand is", besluit De Wilder.

Nu in het nieuws