Decathlon zorgt voor 55 jobs in Willebroek

Print
De sportwinkelketen Decathlon opent begin oktober officieel haar nieuw regionaal bevoorradingscentrum in Willebroek. In het 34.000 vierkante meter grote centrum is in eerste instantie plaats voor 55 nieuwe werknemers.
De extra personeelsleden moeten eind dit jaar aan de slag zijn. Maar Decathlon heeft wat moeite om de vacatures ingevuld te krijgen.

"De voornaamste reden hiervoor is het verkeerde imago dat er heerst van een logistiek centrum", klinkt het bij Decathlon. Het bevoorradingscentrum in Willebroek zal in een eerste fase enkel de winkels in de Benelux bevoorraden. In een latere fase zullen daar ook de vestigingen van Duitsland, Engeland en Polen bijkomen.

Wanneer het zover is, zullen er 130 voltijdse werknemers actief zijn in Willebroek.

Zoektocht
Op dit moment zijn er 58 werknemers aangenomen, maar er is dus nog ruimte voor 55 extra werknemers. Ondanks een uitgebreide affichecampagne, contacten met interimbureaus en de VDAB wil het aanwerven van nieuwe krachten momenteel niet zo vlotten.

Als voornaamste reden daarvoor haalt Decathlon het verkeerde imago aan dat er heerst van een logistiek centrum.

"Het entrepot is geen donkere, koude werkplaats, integendeel, het biedt werk aan enthousiaste sportievelingen die voor een loopbaan bij Decathlon kiezen", stelt de sportgigant in een persmededeling.

.

Nu in het nieuws