Bomalarm Antwerps Centraal Station opgeheven

Print
Het Centraal Station van Antwerpen werd volledig ontruimd omwille van een bommelding. Om 18u werd het alarm opgeheven. Intussen is ook het treinverkeer hervat. Het verkeer tussen het station van Antwerpen-Centraal en dat van Berchem lag een hele tijd plat.
De hinder voor de treinreizigers was aanzienlijk. Treinen met bestemming Antwerpen-Centraal reden maar tot in Berchem. Idem dito voor reizigers die vanuit Antwerpen wilden vertrekken. Het treinverkeer van en naar Antwerpen zal tot laat op de avond nog te kampen hebben met vertragingen als gevolg van het bomalarm. De meeste treinen hebben een vertraging van 15 minuten.

Het telefoontje waarin melding werd gemaakt van een bom liep even na 16 uur binnen op de redactie van de Gazet van Antwerpen, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie.

"Het ging om een cryptische omschrijving waaruit kon worden opgemaakt dat er iets zou gebeuren in het station", aldus Lommaert. Daarop werd besloten om het hele station te ontruimen. Rond het station stelt de politie een veiligheidszone in.

.

Nu in het nieuws