Parket Turnhout krijgt 3 extra personeelsleden

Print
Het parket van Turnhout krijgt drie extra personeelsleden. De drie waren al sinds het voorjaar van 2005 actief biJ het parket van Turnhout in het kader van het Phenix-project dat de Belgische justitie moet informatiseren.
Omdat het slechts om tijdelijke contracten ging en omdat het Phenix-project extra werklast met zich meebrengt, vroeg de Turnhoutse volksvertegenwoordiger Martine Taelman (VLD) aan justitieminister Laurette Onkelinx om de contracten voor onbepaalde duur te verlengen.

Het Phenix-project ging in Turnhout van start in het voorjaar van 2005. Het parket en de politierechtbank van Turnhout fungeerden als proefparket voor het prestigieuze project dat een uniform informaticasysteem moet invoeren in de Belgische rechtbanken en parketten.

Eind 2007 zouden alle rechtbanken aan Phenix moeten gekoppeld zijn. Maar in juli van vorig jaar trok CD&V-kamerlid Tony Van Parys aan de alarmbel. Uit de eerste tests van het systeem bleek dat het niet behoorlijk werkte en dat het project bijgevolg vertraging zou opoplopen.

.

Nu in het nieuws