Frituur Falcon ligt even op Van Schoonbekeplein

Frituur Falcon is vorige week verhuisd van het Falconplein naar het Van Schoonbekeplein. Als de heraanleg van het Falconplein klaar is, kan het frietkot terug naar zijn vaste stek, maar volgens het ontwerp moet het wel kleiner worden.

Frituur Falcon, het enige frietkot in de stad, staat minstens acht maanden op het Van Schoonbekeplein. De verhuis is het gespreksonderwerp in de zaak. Alle klanten informeren naar de nieuwe locatie. Medewerker Werner Van Aert: ”We zitten hier goed. Het frietkot valt op. In de eerste week hebben we al veel nieuwe gezichten gezien. Dat hadden we niet verwacht.”

Volgens het ontwerp van het Falconplein mag het frietkraam als het terugkeert slechts 5 bij 2,5 meter groot zijn. ”Heel wat kleiner dan het huidige frietkot dat nog maar zes jaar oud is”, zegt eigenaar Wijnand van de Laar. ”Met deze afmetingen moet ik mijn assortiment verkleinen, maar ik wil dezelfde kwaliteit blijven aanbieden. Samen met deskundigen van de stad werken we aan een oplossing.”

De werkzaamheden op het Falconplein zijn nu eindelijk gestart. Er komen extra brede stoepen. De nieuwe stenen op het plein worden aangelegd in cirkelvorm. De bestaande lindebomen maken plaats voor platanen die schuin worden geplaatst en ook schuin zullen groeien. Het plein wordt afgewerkt met monumentale stadsbanken en gestyleerde verlichtingsmasten.

Nu in het nieuws