Marc Van Peel wil geen waterski op Galgenweel

Marc Van Peel (CD&V) vindt het onzin dat er straks een waterskiclub zou komen op het Galgenweel. ”Dit kan absoluut niet”, zegt de schepen.

ghouben

Hij zegt zijn steun toe aan Vezega, de overkoepelende vzw die de belangen van de vijf actieve zeilclubs op het Galgenweel verdedigt. De aanleiding voor het debat ligt aan de Burchtse weel. Waterskivereniging Skianna moet daar uiterlijk eind december stoppen omdat de Burchtse Weel binnen het Masterplan Antwerpen volledig natuurgebied wordt.

Een optie is om de waterskiactiviteiten naar het Galgenweel te verhuizen. Dat zint Vezega niet. In een brief toont die zich zeer bezorgd over de situatie. ”We hadden onlangs een overlegvergadering op het kabinet van schepen Ludo Van Campenhout (VLD) in verband met een mogelijke inplanting van waterski op het Galgenweel. Voor de zeilverenigingen kan dit niet”, meldt de secretaris.

”Kan u zich de situatie voorstellen waarbij verschillende achtjarige kinderen tegelijkertijd driften in het gebied waar men aan het waterskiën is tegen snelheden van 60km per uur en meer? Of een waterski die door de lucht vliegt en wie weet waar terechtkomt?”

Vezega overkoepelt de vijf watersportverenigingen die samen 3.000 leden tellen, goed voor meer dan 1.300 actieve zeilers. ”De combinatie van zeilen en waterski is uit den boze op het Galgenweel”, reageert Linkeroevernaar Marc Van Peel. De CD&V-schepen schaart zich achter de zeilers.