KVHV voert actie tegen InBev

Print
Bij de opening van het academiejaar aan de K.U.Leuven heeft het Katholiek Hoogstudentenverbond (KVHV) maandag traditioneel actie gevoerd. Waar in het verleden steevast een of andere communautair thema centraal stond voerde het KVHV maandag ludiek actie tegen de politiek van brouwerij InBev, meer bepaald de stijgende bierprijzen, de vervlakking van de biercultuur en de vermindering van tewerkstelling.
In een pamflet wijst het KVHV op de nefaste gevolgen voor het studentenleven van de sterke stijging van de bierprijzen sinds Interbrew en Ambev in 2004 fusioneerden. De Leuvense studentengroep hekelt voorts de delokalisatie van winstgevende brouwerijen zoals Hoegaarden wat niet alleen consequenties heeft gehad voor de tewerkstelling, maar ook lokale gemeenschappen totaal ontwrichtte.
"Wij vragen de academische wereld en meer specifiek u als professoren om te reflecteren over het verloop van deze evolutie. Onze bieren zijn een deel van ons patrimonium en moeten evenzeer als monumenten en landschappen beschermd worden tegen de hedendaagse mondialisering en buitensporig kapitalisme. Is het ethisch aanvaardbaar dat we de andere kant opkijken terwijl de productie van een streekeigen product naar het buitenland verhuist vanwege goedkopere productiekosten", aldus het KVHV.

.

Nu in het nieuws