Els Van Doren wordt nieuwe nationale proost Chirojeugd Vlaanderen

Op voorstel van Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, hebben de Vlaamse bisschoppen Els Van Doren benoemd tot nationale proost van Chirojeugd Vlaanderen.

Belga

De 33-jarige Van Doren volgt Wim Selderslaghs, priester van het bisdom Antwerpen, op en begint midden november aan haar nieuwe opdracht.

Els Van Doren, afkomstig uit Bertem en woonachtig in Willebroek, is van opleiding sociaal assistent. Ze volgde bijscholing aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen, opleiding Praktijkbegeleiding in het pastoraat. Ze was tien jaar stafmedewerker op de jeugddienst van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen en werkte één jaar als ziekenhuispastor in het Sint-Erasmus- en Stuyvenbergziekenhuis in Antwerpen.

Werken rond zingeving is een belangrijk deel van Chiro en haar werking. "Vanuit haar visie op zingeving blijft Chiro het zinvol vinden om ook op nationaal vlak iemand speciaal binnen dat thema te laten werken", luidt het dinsdag in een mededeling.

De nationale proost wordt beschouwd als bruggenbouwer tussen vrijwilligers en beroepskrachten, tussen Chiro en Kerk, tussen ploegen onderling. Enerzijds neemt de proost in de Chiro taken op die specifiek te maken hebben met zingeving; anderzijds maakt de proost ook deel uit van vele ploegen om samen gewoon aan de Chiro te werken, aldus de jeugdorganisatie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio