Raikkonen wil goed gesprek met Schumacher

De Formule 1-coureurs Kimi Raikkonen en Michael Schumacher waren vooral in 2003 grote concurrenten van elkaar. De 37-jarige Duitser won dat jaar de wereldtitel met slechts twee punten voorsprong op de McLaren-piloot. Nu, drie jaar na dato, staat Raikkonen op het punt om in de voetsporen van Schumacher te treden.

De Duitser is bezig aan zijn laatste Formule 1-seizoen, Raikkonen neemt straks bij het team van Ferrari zijn plaats in. De Fin zou graag een goed gesprek met de zevenvoudig wereldkampioen willen voeren over het reilen en zeilen bij de Italiaanse renstal.

Raikkonen, die dit seizoen geen rol van betekenis speelt in de strijd om het kampioenschap, heeft tot dusver niet veel woorden gewisseld met Schumacher. "Het was altijd vrij moeilijk om met hem te kunnen praten, omdat de situatie was zoals die was", zegt Raikkonen, verwijzend naar de grote rivaliteit tussen de beide heren.

"Misschien wordt het, nu hij heeft besloten te stoppen met racen, gemakkelijker om met hem in gesprek te komen."

Vijf seizoenen McLaren

Kimi Raikkonen maakt na vijf seizoenen voor de Britse McLaren-formatie te hebben gereden, de overstap naar Ferrari. De 26-jarige coureur werd twee keer vice-wereldkampioen, in 2003 achter Michael Schumacher en vorig jaar achter Fernando Alonso.

Bij Ferrari krijgt Raikkonen Felipe Massa als teamgenoot. Raikkonen: "Ik ga er vanuit dat het prima zal gaan tussen Felipe en mijzelf. Ik ken hem al een beetje, ik vind hem een aardige vent."

Nu in het nieuws