Penistransplantatie loopt af op sisser

Print
Chinese chirurgen die 's werelds eerste penistransplantatie uitgevoerd hebben bij een man wiens orgaan bij een ongeval onherstelbaar beschadigd was, moesten de nieuwe penis twee weken later toch weer afzetten omdat de man er psychologische problemen mee had.
De 44-jarige man raakte eerder dit jaar betrokken in een ongeval, waarbij hij ernstig gewond raakte. Door het ongeval bleef de man achter met een stomp van één centimeter, waarmee hij niet in staat was tot urineren of geslachtsverkeer.

Een team van een ziekenhuis in Guangzhou deed er 15 uur over om een nieuwe penis aan te hechten van een jongeman die hersendood was. De procedure, die volgende maand in het vakblad European Urology verschijnt, verliep volgens de artsen perfect. Tien dagen na de operatie kon de man opnieuw urineren.

Ondanks de succesvolle ingreep moesten de artsen na twee weken de penis terug afzetten. "Wegens zware psychologische problemen van de patiënt en zijn vrouw, moest de getransplanteerde penis afgezet worden", aldus dokter Weilie Hu van het ziekenhuis. Een onderzoek toonde aan dat het nieuwe geslachtsorgaan niet door het lichaam was afgestoten.

.

Nu in het nieuws