Karla Blomme nieuwe ombudsvrouw stad Antwerpen

Print
Karla Blomme is officieel de nieuwe ombudsvrouw van Antwerpen. Blomme (46) legde voor de start van de gemeenteraad de eed af. Ze volgt daarmee Wim Vandenbroeck op die enkele maanden geleden opstapte.
"U bent de eerste ombudsvrouw van Antwerpen, maak er iets van. We gaan u daarbij helpen", feliciteerde burgemeester Janssens de kersverse ombudsvrouw na haar eedaflegging.

Blomme begint op 1 oktober met haar taak. Werken aan de zichtbaarheid en de herkenbaarheid, ziet Blomme als haar belangrijkste uitdagingen.

Het kantoor in de afgelegen Everdijstraat wil Blomme een kans geven, maar indien te weinig mensen de weg blijken te vinden naar de ombudsdienst, wil ze uitkijken naar een meer zichtbare locatie. Ook de uitbreiding van de openingsuren zet Blomme hoog op haar agenda.

Een van de eerste taken van de nieuwe ombudsvrouw is het schrijven van een operationeel plan dat ze in principe in december tijdens de laatste gemeenteraad van deze legislatuur moet voorstellen.

Karla Blomme startte haar loopbaan bij de sociale dienst van De Post in 1981 waar ze het postpersoneel begeleidde in verband met sociale aangelegenheden. Vanaf juni 1982 werkte ze bij het OCMW Antwerpen. Na februari 1993 ging ze zich bezighouden met de klachtenbehandeling van OCMW-dossiers en dossiers over de stedelijke dienstverlening.

In april 2000 stapte Karla Blomme over naar de toenmalige bedrijfseenheid informatie & districtswerking om daar het project klantenmanagement praktisch uit te bouwen over de hele stedelijke organisatie.

.

Nu in het nieuws