Vier jaar cel voor dodelijke steekpartij

Print
De 24-jarige Miroslav I. heeft van de correctionele rechtbank in Antwerpen maandag vier jaar cel gekregen, waarvan drie jaar effectief. De beklaagde raakte in februari slaags met een groepje zwarten. Een 36-jarige man uit Sierra Leone wilde bemiddelen, maar kreeg van Miroslav een messteek in de hals. Hij bezweek enkele weken later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De feiten speelden zich af op 3 februari aan de Van Wesenbekestraat in Antwerpen. De beklaagde kreeg het met een groepje zwarten aan de stok, nadat hij één van hen beschuldigd had van de diefstal van zijn portefeuille. Hij werd omsingeld en geslagen met een broeksriem. Miroslav dacht naar eigen zeggen dat zijn laatste uur geslagen had. Toen er plots iemand op hem afstapte, stak hij die persoon met het mes dat hij op zak had. De beklaagde sloeg vervolgens op de vlucht, maar werd achternagezeten door het groepje zwarten. Aan het De Conincplein werd hij door de politie tegengehouden. Miroslav gedroeg zich bijzonder weerspannig en bleek ook dronken te zijn. Het slachtoffer werd met een steekwonde aan de keel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op 21 februari stierf. Volgens drie getuigen van het incident ging het om een toevallige voorbijganger die wilde bemiddelen.
De verdediging voerde aan dat Miroslav uit wettige zelfverdediging handelde, maar dat argument werd door de rechtbank niet weerhouden.

.

Nu in het nieuws