Vakbonden Mondi Packaging voeren actie in Duffel

De directie van kartonfabrikant Mondi Packaging in Houthalen-Helchteren heeft maandag de verzoening aangevraagd. Directie en vakbonden zitten komende donderdag onder leiding van een sociaal bemiddelaar rond de onderhandelingstafel in een poging om uit de impasse te geraken.

Belga

BR> De onderhandelingen over een sociaal plan voor de zowat 100 werknemers die hun baan verliezen omwille van de sluiting van Mondi in Houthalen liepen vorige vrijdag vast toen bleek dat de directie niet kon of wilde garanderen dat de afscheidspremies die aan de werknemers zouden uitbetaald worden nettobedragen waren.

Om hun eisen kracht bij te zetten, hebben de bonden maandagmiddag ook actie gevoerd bij de vestiging van Mondi in Duffel. Het gemeenschappelijk vakbondsfront en zowat 80 personeelsleden van de Houthalense vestiging van Mondi Packaging zakten met de bus naar Duffel af en lichtten de werknemers van de middagploeg in over de situatie in Houthalen.

De bonden kregen ook de toestemming om in de loop van de namiddag een ondernemingsraad in Duffel bij te wonen. Daarop zullen ze hun standpunten en eisen naar voren brengen.

Nu in het nieuws