Tom Boonen wil procederen tegen Jean-Marie Dedecker

Print
Tom Boonen en manager Patrick Lefevere van de QuickStep-Innergeticploeg zijn razend op Jean-Marie Dedecker. Laatstgenoemde stelde maandagavond op Actua-TV dat hij drie Belgische toprenners kent die eerder dit jaar een dopingkuur ondergingen in Italië.
Lefevere vindt dat de senator hiermee onder andere een allusie maakt op wereldkampioen Tom Boonen en gaat hiervoor een burgerlijk proces inspannen tegen Dedecker.

"Wanneer iemand zegt dat er een toprenner uit eigen land doping neemt, dan legt iedereen de link naar Tom Boonen", aldus Lefevere. "Hoeveel toprenners heeft België anders misschien? Hij heeft ons hiermee persoonlijk aangevallen, al noemt hij de naam van mijn renner niet. Als dit een publicitaire stunt is voor de verkiezingen, dan is dat zeker een misplaatst iets. Ik weet dat Dedecker, toen hij coach van de nationale judoploeg was, enkele vedetten heeft voortgebracht, maar ik weet ook dat hijzelf op sportief vlak geen groot man was in die sporttak. Wij willen dat hij zijn grote wafel houdt. Morgen, woensdag, heb ik een onderhoud in Parijs met enkele collega's van de ProTourploegen. Ook daar zal ik opperen om met de vereniging van sportdirecteurs een proces tegen Dedecker in te spannen, al zullen ze in het buitenland die man wel niet echt kennen".
Nu in het nieuws