Kim Clijsters zegt finale Fed Cup op televisie te volgen

Print
Kim Clijsters zal er komend weekend zelfs niet als toeschouwer bij zijn in de Spiroudôme in Charleroi voor de Fed Cup-finale. Niet te kunnen spelen verhindert haar tenniswedstrijden bij te wonen, zegt ze op haar website. De Breese meldt op haar site dat ze de wedstrijden op televisie zal volgen.

"Natuurlijk vind ik het spijtig dat ik de Fed Cup-finale in Charleroi niet kan spelen, maar ik wens de vier meisjes heel veel succes toe", aldus het nummer 4 op de WTA-ranking, die zich op 16 augustus blesseerde aan de pols in de tweede ronde van het toernooi in Montreal.
"Ik heb voorlopig geen behoefte om naar het tennis te gaan. Het doet nog te veel pijn omdat ik door mijn polsblessure zelf niet kan spelen. Ik zal het allemaal vanop afstand via de tv volgen. Justine, Kirsten, Caroline en Leslie zullen supergeconcentreerd zijn. Het is dan ook belangrijk dat de rust in het team bewaard wordt".
"Ik denk dat België een goede kans maakt om weer wereldkampioen te worden", meent Clijsters, die in 2001 in Madrid al de Fed Cup won, aan de zijde van Henin-Hardenne, Els Callens en Laurence Courtois. "Justine kan, na enkele zware weken in Amerika, voor eigen volk spelen. Dat is altijd een voordeel. Ik geloof dat ze de kracht heeft om het uitstekend te doen. En Kirsten kan op een goede dag van een topper winnen. Mochten ze voorbij Italië geraken en de Fed Cup winnen, dan kan ik toch zeggen dat ik ook mijn steentje heb bijgedragen door te spelen tegen Rusland en Amerika".

Zonder Clijsters moeten Henin-Hardenne (WTA 2), Flipkens (WTA 98), Caroline Maes (WTA 367) en Leslie Butkiewicz (WTA 638) de klus proberen te klaren tegen Italië.
Bij Italië koos kapitein Corrado Barazutti voor Francesca Schiavone (WTA 15), Flavia Pennetta (WTA 19), Mara Santangelo (WTA 37) en Roberta Vinci (WTA 88).

Kim Clijsters gaat volgende week weer op controle bij de dokter en hoopt over twee weken met polsoefeningen te kunnen beginnen. Ze wil competitieklaar zijn voor het WTA-toernooi in Hasselt (175.000 dollar), dat begint op 30 oktober.
MEEST RECENT