Bourgeois tevreden over verzet VRT-raad van bestuur

Print
Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) reageert tevreden op de beslissing van de raad van bestuur van de VRT dat zuivere VRT-programma's eerst tegen betaling worden aangeboden alvorens ze op het open net worden uitgezonden.
Hij vindt de geprikkelde reactie van VRT-topman Tony Mary volledig naast de kwestie. Mary voert nergens de discussie ten gronde, vindt Bourgeois. "Vindt hij nu echt dat de Vlaming extra moet betalen om VRT-programma's, die met zijn eigen belastinggeld werden betaald, te kunnen bekijken?", vraagt de minister zich af.
Hij werpt zich op als de verdediger van de VRT als openbare omroep van en voor zes miljoen Vlamingen, vandaar dat hij onmiddellijk stelling innam tegen de afspraak tussen de VRT en Belgacom.
Bourgeois vraagt zich af waar dit ophoudt. Hij noemt het ook terecht dat de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, Guy Peeters, meteen de raad samenriep. "Strategische beslissingen moeten niet worden genomen door één manager, maar door de raad van bestuur, als democratische vertegenwoordiging van de VRT, zijnde de gehele Vlaamse gemeenschap", vindt Bourgeois.
MEEST RECENT