Ballenjongen scoort in Braziliaanse voetbalcompetitie

Print
Het doelpunt van een ballenjongen, dat zondag geldig werd verklaard door een vrouwelijke scheidsrechter, zorgt voor een schandaal in het Braziliaanse voetbal.
De tv-zender Sporttv maakte maandagavond met beelden van de topper in de derde klasse tussen Santacruzense en Atlético Sorocabana duidelijk dat een ballenjongen de late gelijkmaker (1-1) scoorde.

Tijdens de topper in Santa Cruz ging in de 89e minuut een afstandsschot van thuisaanvaller Samuel net naast het doel. Maar een jongen naast de paal schoot de bal alsnog binnen. Ondanks hevige protesten van de bezoekers keurde de scheids de treffer toch goed. De vrouw stond met de rug naar het doel, maar ging voort op haar lijnrechter die geen onregelmatigheid had bemerkt.

Sommige media verwachten na het incident problemen voor vrouwen in het Braziliaanse voetbal. "Nu zullen opnieuw de macho's naar voren treden en uitroepen dat de onbekwaamheid van vrouwen in voetbal opnieuw bewezen is", waarschuwde een commentator van sportzender ESPN Brazilië.
MEEST RECENT