Asafa Powell loopt 100 meter niet in Athene

Print
De Jamaicaan Asafa Powell, de wereldrecordhouder op de 100 m, zal dit weekend niet deelnemen aan dat koninginnennummer op de Wereldbeker atletiek in het Griekse Athene.
Wel zal hij van start gaan in de 4x100 m. Dat gaf zijn manager, Paul Doyle, aan. Powel had normaal de 100 m moeten lopen voor het team van de Amerika's, dat de landen van het Amerikaanse continent verenigt zonder de Verenigde Staten. "Zijn coach nam die beslissing", gaf Doyle aan. "Ze werd al lang geleden genomen." "Hij heeft een lang seizoen gehad en is moe. Wij willen ervoor zorgen dat hij in klaar is voor het seizoen 2007", ging de manager voort. Powell zal zijn laatste race van het seizoen op 24 september in het Japanse Yohoma lopen.

Powell liep dit jaar al twaalf keer de 100 m onder de 10 seconden, waarvan zeven keer onder de 9.90. Tweemaal evenaarde hij ook zijn wereldrecord (9.77). "Toch wil hij graag de aflossing lopen. Hij wil namelijk zijn continent vertegenwoordigen", besloot Doyle. Powell zal team vormen met zijn landgenoten Dwight Thomas en Ainsley Waugh en Marc Burns uit Trinidad.
MEEST RECENT