Alcatel Bell opent nieuw hoofdkantoor in Antwerpen

Print
Alcatel Bell heeft dinsdag haar nieuwe vestiging aan het Kievitplein in Antwerpen officieel in gebruik genomen. De nieuwe Alcatel site is een primeur want ze herbergt een IP transformatie competence center, met een voor Europa unieke labo-omgeving.
In het 'Antwerp IP Transformation Center' zal Alcatel samen met partners en klanten de volledige hard- en software van nieuwe telecomoplossingen kunnen uittesten zodat ze nadien foutloos in het netwerk van de klant kunnen worden geïmplementeerd.
In het lab, waaraan een prijskaartje van 10 miljoen euro hangt en dat zo'n 1.500 m2 groot is, werken 100 topdeskundigen. De verhuis van het Francis Wellensplein naar het Kievitplein moest voor Alcatel meer zijn dan enkel een technische operatie. "Het moest een alles omvattende operatie worden die ons in staat moest stellen om onze missie -innovatie op een succesvolle manier naar de markt brengen- nog beter te vervullen", zegt CEO Paul Depuydt.

Op het Kievitplein neemt Alcatel Bell vier gebouwen in gebruik, oftewel 40.000 m2 voor 2.000 werknemers, goed voor een investering van 180 miljoen euro. Het resultaat is een functioneel gedreven kantoorconcept met een maximale flexibiliteit. "Onze werknemers kiezen een werkplek in functie van de activiteit die ze gaan verrichten. Het hele gebouw is uitgerust met draadloze en vaste toegang tot het netwerk en aangezien iedereen over een laptop beschikt kan elke werknemer zich eender waar in het gebouw zetten om te werken", legt CEO Depuydt uit.
Kers op de taart aan het Antwerpse Kievitplein vormt het IP Transformation Center (IPTC), het eerste op Europese bodem. Eerder opende Alcatel al een dergelijk center in Texas en later op het jaar staat nog een opening van een center in Shangai op het programma. Het center in Antwerpen richt zich niet alleen op de Europese markt, maar wil ook klanten in Afrika, het Midden Oosten, Centraal-Azië en Latijns-Amerika bedienen.

"In het streven van Alcatel om de bevoorrechte partner te zijn voor operatoren in hun IP transformatie, betekent het IPTC in Antwerpen een mijlpaal", aldus Michel Rahier, voorzitter van de divisie 'Fixed communications'.
Maar ook de mobiliteit werd bij de verhuizing naar het Kievitplein niet over het hoofd gezien. De nieuwe site ligt vlakbij het Centraal Station en andere openbaar vervoersmogelijkheden. Alcatel wil de wagen als vervoermiddel zoveel mogelijk bannen. "Werknemers die gebruik maken van het openbaar vervoer genieten de volle 100 pct terugbetaling van een abonnement", aldus Depuydt. Totnogtoe kozen al 60 pct van de werknemers voor een alternatief voor de wagen. Bovendien wordt ook het tele- en thuiswerken gestimuleerd. 72 pct van de Alcatel-werknemers in Antwerpen werkt op regelmatige basis van thuis uit.
MEEST RECENT