Twintig buschauffeurs Waaslandia voeren actie op Linkeroever

Print
Op het Frederik Van Eedenplein, op de Antwerpse Linkeroever, hebben dinsdagochtend ongeveer twintig buschauffeurs van de Waaslandia-groep een protestactie gevoerd tegen de onveilige situatie op het plein.
Met bussen werd het plein rond 10 uur volledig afgezet. Waaslandia is de maatschappij die de buslijnen verzorgt in opdracht van vervoersmaatschappij De Lijn tussen Sint-Niklaas en Linkeroever.

Op zeer korte tijd werden opeenvolgend een viertal chauffeurs er aangevallen of beroofd. De chauffeurs moeten op het plein geruime tijd stil staan, wat het veiligheidsgevoel niet ten goede komt. "Sommige chauffeurs durven in die tijd dat ze halt moeten houden zelfs niet meer naar het toilet te gaan." stelt Peter Wieme, secretaris van ACV-Openbare Diensten.

De chauffeurs die dinsdag actie voeren doen dat in hun vrije tijd en met bussen die niet in dienst zijn. "We willen op een klantvriendelijke manier actie voeren en hebben dus bewust gekozen om niet te staken. De reizigers zijn uiteindelijk onze bondgenoten." alsnog Wieme.

Omstreeks 11 uur werd de actie afgesloten.
MEEST RECENT