Joeri doet VLD-voorzitter in Herentals opstappen

Print
Dirk Anthonis, de voorzitter van de Herentalse VLD-afdeling, heeft gisteren zijn ontslag bekendgemaakt. Hij doet dit naar eigen zeggen omdat de kandidatenlijst niet werd opgesteld volgens de statutaire bepalingen van de partij.
Onder meer de kandidatuur van Idool-winnaar Joeri Fransen ligt de voorzitter op de maag. ,,In de pers moeten we lezen dat die het ambt van cultuurschepen nastreeft terwijl het elementaire overleg hierover binnen de partij, met voeten werd getreden. VLD-leden die zich in het verleden uitermate verdienstelijk hebben gemaakt, worden opzijgeschoven. Bekendheid en mandaten nastreven, blijken voor sommigen belangrijker te zijn dan politieke ernst. Als voorzitter kan ik dit niet over me heen laten gaan. Daarom stap ik op."

Lijsttrekker Guy Paulis minimaliseert de problemen. Volgens Guy Paulis is de situatie bij de VLD nu heel duidelijk en is de lijst klaar. Die zal pas bekendgemaakt worden na het officiële neerleggen van de namen bij de vrederechter. Dat gebeurt zaterdag.
MEEST RECENT