Edele delen hond in catalogus Ikea zorgen voor opschudding

De nieuwste catalogus van Ikea, gedrukt op miljoenen exemplaren zorgt voor opschudding. Op de binnenflap staat een beeld van een bank met een gelukkig gezin met een hond. Maar met die hond is er wat aan de hand.

hcardyn

De edele delen van het dier zijn meer dan geprononceerd wat sommige mensen op het internet doet vermoeden dat een misnoegde werknemer van de meubelgigant wat heeft zitten knoeien met een fotoprogramma bij het maken van de catalogus.

Ikea zelf beweert dat er niets aan de hand is en dat er niet geknoeid is met de foto al geeft Ikea wel toe dat er al een aantal telefoontjes zijn binnengelopen van bezorgde klanten.

De catalogus opnieuw drukken is geen optie vermits er al 175 miljoen exemplaren zijn vertrokken vanuit het hoofdkantoor.

Reacties lezers

Blijkbaar beroert dit onderwerp heel wat lezers van Gazet van Antwerpen, want we hebben uitzonderlijk veel reacties ontvangen. Een overzichtje van de meest opvallende commentaren:

"Eerlijk, begrijp ik überhaupt niet dat mensen daar op letten. Ook ik kreeg de nieuwe IKEA gids in de bus. heerlijk snuffelen naar nieuwigheidjes voor mijn huis. Die hond op het plaatsje registreer ik wel, maar ik besteed verder geen aandacht aan zijn edele delen en dat zou de rest van de mensheid ook niet moeten doen. Het is een meubelgids, geen sexcatalogus."

Loes Brandsma

"Dit is een duidelijke reactie van 'wat men wil zien, dat ziet men ook'. Als je nogmaals duidelijk kijkt, dan kun je zien dat het bijna niet mogelijk is dat de hond zo gedraaid kan liggen. Daarbij komt, het is een Jack-Russel, een kleine hond die ook zeer gespierd kan zijn. Wat men nu ziet is een combinatie van de tekening van de hond (kleuren patroon) en zijn spieren in zijn achterpoot. Zijn hele buik is niet eens zichtbaar!! Daardoor kan het ook nooit zijn dat zijn edele delen daardoor zichtbaar zijn."

Bram

"Als je goed kijkt zie je direct dat het de bil van de hond betreft en geen " edele delen " Weeral heisa om niets."

Annick

"Edele delen? Ik heb de Ikea-catalogus er eens op nageslagen, maar het enige dat ik op die foto kan vinden is de staart van dat beestje. Zoals op blz. 4 te zien is, is het een reutje, dus op de binnenpagina kan je zijn "edele delen" dus niet zien want zijn poot ligt daar op die plaats. En wat dan nog... nog nooit een koe of stier in de wei zien staan? Daar zie je alles nu es letterlijk hangen (of moeten we die "edele delen" dan ook wegretoucheren?)."

Marijke

"Kijk even bij

. Dat is dus wel de hond zijn achterbeen hé. Hebben jullie dan niet eerst de foto ingezoomd vooraleer zo'n komkommer-nieuws wordt gedrukt?"

Icke4Me

"Ik heb de foto in de catalogus goed bekeken en er is geen enkel geslachtsdeel te zien, dit is gewoon de plooi van zijn poot. Hoe rap een mens van niets, iets groot maakt."

Joshua Milants

"Wat een komedie om zoiets normaals! Kijk om u heen op straat, in het openbaar vervoer met hun gezellige bazen dan wel bazinnen, overal kan je honden zien lopen met iets dergelijks! Een fijne dag toegewenst, blaf ze."

Pedro

"Mensen die dit zien hebben een zieke geest. De mensen die hierover bellen moeten zichzelf maar eens te raden gaan waar ze in hemels naam naar kijken als ze door een meubelblad kijken, een geslachtsdeel van een hond?"

Jeroen

"Ik weet nu niet of het soms aan mij ligt, maar ik zie totaal niets mis aan deze foto. Ik heb het in mijn Ikea-catalogus nogmaals bestudeerd, maar zie echt niets mis aan de hond. zo kan iedereen wel iets vinden aan de foto's in de catalogus. Bijvoorbeeld: de jongen/meisje die op zijn/haar hoofd staat heeft een te felle blote buik... of er staat een mevrouw in die haar bloesje net iets te fel is gedecolteerd... enz. Waar houden sommigen onder ons zich toch mee bezig, ik dacht dat er wel andere dingen zijn waar we ons beter zorgen over maken in onze maatschappij."

Sabine

"Dat zie je toch duidelijk dat dat de hond zijn poot (knie als het ware) is! Wie deze soort honden kent moet toch ook weten dat de edele delen er zeker anders uit zien. En als je in de cataloog van ikea kijkt, dan kijk je toch naar de meubels?"

Kaatje Tielens

"Dat is de KNIE van de hond!! Welke verwrongen geest ziet daar een 'edel deel' in?"

Hannah

"Edele delen? Tsssss... Ik denk dat wie 'edele delen' op die foto ziet, met een serieuze seksuele frustratie zit opgescheept! Er is zelfs geen geslachtsdeel te zien op die foto! De vermeende 'edele delen' zijn niet meer dan de opgetrokken rechter achterpoot van de hond. Het zou me zelfs niet verbazen moest het beestje een teefje zijn. Dergelijke 'berichtgeving' is van wel zéér bedenkelijk allooi. Ofwel aandachttrekkerij, wat me van Ikea ten zeerste zou verbazen. Ik kan me niet voorstellen als zou Ikea dergelijk verhaal verzinnen en dan de wereld insturen puur voor de publiciteit. Ofwel is het (nog steeds) komkommertijd en zien sensatiebeluste kranten er wel paginavulsel in. Ofwel is het alweer het zoveelste wapenfeit van de nieuwe (Amerikaanse) trend om overal waar mogelijk de puriteinse vinger naar te wijzen. Is het geen babyvoedende borst op het voorblad van 'Baby' dan is het wel een overmaatse hondenlul op pagina 2 van de nieuwe Ikea gids. Jongens jongens toch, laten we het asjeblieft simpel houden!"

Marc