53 jaar cel voor Amerikaanse tiener die medeleerling vermoordde

Een Amerikaanse tiener is dinsdag veroordeeld tot 53 jaar gevangenisstraf wegens de moord op een medeleerlinge die belangstelling toonde voor jongens waarmee zij een relatie had gehad. De rechter sprak van een moord om niets.

AP Ned

De 18-jarige Sarah Kolb vermoordde vorig jaar met haar ex-vriendje Cory Gregory de 16-jarige Adrianne Reynolds in de auto van Kolb. Het lichaam brachten ze naar de boerderij van de grootouders van Kolb, waar ze het begroeven. Twee dagen later keerden de moordenaars terug met een derde tiener en zaagden het lichaam van Reynolds in stukken. Sommige delen begroeven ze op de boerderij, andere in een natuurgebied.

In een verklaring zei Kolb dat ze eigenlijk een goede vriendin was voor sommigen en een goede leerlinge, maar dat ze een moeilijke jeugd heeft gehad. Voor straf zou ze namelijk zijn opgesloten in haar kamer en ze zou zijn gepest omdat ze biseksueel is. Door dergelijke ervaringen kon ze naar eigen zeggen geen emoties meer voelen. "Ik kon gevoelens zo goed onderdrukken dat ik helemaal niets voelde toen ze stierf," aldus Kolb, doelend op de dood van Reynolds.

Gregory is in juli na een deal te hebben gesloten met justitie veroordeeld tot 45 jaar cel. De 18-jarige heeft schuld bekend, maar wil zijn bekentenis nu intrekken. Zijn zaak komt op 21 september voor. De derde tiener zit voor onbepaalde tijd in een jeugddetentiecentrum.