Uitdaging is belangrijkste reden om van werk te veranderen

Voor 56 procent van de hogeropgeleiden is "uitdagend werk" de grootste drijfveer om van werk te veranderen. Een hoger salaris volgt op de derde plaats, na een goed evenwicht tussen werk en gezin. Dat blijkt uit "Het Grote Carrière-rapport" van references.vacature.com, uitgevoerd door InSites bij 5.000 respondenten.

Belga

De juiste balans tussen werk en gezin wordt door 52 procent van de bevraagde personen als reden opgegeven om van werk te veranderen. Een hoger salaris speelt een rol voor 39 procent van hen.

Nadien volgen de doorgroeimogelijkheden (37 pct), dat het andere bedrijf financieel gezond is (29 pct), een open communicatiecultuur (27 pct), een competent management met een duidelijke toekomstvisie (24 pct), dat het om een innovatief bedrijf gaat (10 pct) en ten slotte een aantrekkelijk merk of product (8 pct).

Het rapport toont voor verschillende profielen wel andere accenten aan, zo luidt het. Zo vinden financiële professionals het belangrijk dat het bedrijf van hun keuze financieel gezond is (38 pct, ten aanzien 29 pct voor de hele groep respondenten), terwijl personen uit de sector sales & marketing het liefst werken voor een aantrekkelijk merk of product (16 pct, ten aanzien van 8 pct).

Voorts bevestigt de enquête een aantal "clichés". Mannen worden meer gedreven door salaris en doorgroeimogelijkheden; vrouwen hechten meer belang aan een beter evenwicht tussen werk en gezin en een open communicatiecultuur.

De jongere generatie, die wil het allemaal: "uitdagend werk, uitgebreide carrièremogelijkheden, een goede balans werk-gezin én een goed salaris," besluit Het Grote Carrière-rapport.