Vanden Borre mist eerste training bij Rode Duivels

De Rode Duivels trainden woensdag in Kraainem een eerste keer in hun voorbereiding op de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK 2008, volgende woensdag in Yerevan tegen Armenië. Na 5 minuten opwarming moest verdediger Anthony Vanden Borre (Anderlecht) de training al verlaten.

Belga

"Vanden Borre heeft nog altijd last van een bloeduitstorting aan het linkerbeen na een contact tijdens de wedstrijd met Anderlecht tegen Club Brugge," meldde bondscoach René Vandereycken. "Die zou echter vlug moeten verdwijnen en Anthony herneemt vrijdag of zaterdag de trainingen met de groep."

De training van woensdag duurde een kleine twee uur en werd dus afgewerkt met 17 veldspelers. De drie doelmannen trainden apart.

"Elke training heeft als doel om te werken op een bepaald tactisch aspect," vertelde Vandereycken. "Vandaag hebben we gewerkt op balbezit met 9 tegen 9 (op driekwart van het veld). Beetje bij beetje zou ik in de komende week moeten duidelijkheid zien in mijn opstelling. Wat zeker is, is dat we ons moeten voorbereiden op 2 of 3 verschillende mogelijkheden van veldbezetting, afhankelijk van de opstelling van de Armeniërs, die nog steeds onbekend is."