Verzekering betaalt 2.500 euro voor waterschade

Gezinnen die de afgelopen twee weken het slachtoffer werden van waterschade, recupereren via hun brandverzekering gemiddeld 2.500 euro. Dat ramen verschillende banken op basis van de aangiften die diverse slachtoffers uit de regio Gent en het Meetjesland indienden.

Belga

"Door de wateroverlast van de voorbije weken zullen we een 500-tal aangiften binnenkrijgen. De schade per dossier ligt doorgaans tussen 2.000 en 3.000 euro," luidt het bij KBC. Dat betekent dat de bank tussen 1 en 1,5 miljoen euro zal uitkeren.

Mercator Verzekeringen rekent op een 300-tal dossiers en een gemiddelde uitkering van 3.000 euro per dossier. "We verwachten ongeveer dezelfde schadevoorziening als KBC." Winterthur spreekt van zo'n 300 schadegevallen, maar kan nog geen bedrag plakken op de verschillende dossiers.

De polissen van de brandverzekeringen bevatten sinds 1 maart een verplichte dekking tegen overstromingen ten gevolge van natuurrampen. Die nieuwe dekking gaat uit van de solidariteit onder alle verzekerden, maar wel met een zekere selectiviteit. Wie in een zone woont met meer risico, betaalt meer.