18-jarige besteelt bejaarden om te kunnen shoppen en uitgaan

De politie heeft dinsdag een 18-jarig meisje uit Antwerpen opgepakt die er een sport van maakte om bejaarden en gehandicapten te bestelen van hun geld en bankkaarten.

Belga

De verdachte, een Belgische van Marokkaanse afkomst met al heel wat op haar kerfstok, bekent de feiten en pleegde ze om te kunnen shoppen en uitgaan met vriendinnen.

Het meisje gebruikte steeds een smoesje om bij haar slachtoffers binnen te raken. Op 23 augustus vertelde ze een 72-jarige dame uit Antwerpen dat ze in aanmerking kwam voor een verhoogd pensioen. Ze ontfutselde haar bankkaart en pincode en haalde er 500 euro mee af. Het slachtoffer stelde de diefstal de volgende dag vast en diende klacht in.

De verdachte liep tegen de lamp nadat ze geprobeerd had om 1.500 euro van de rekening van het slachtoffer over te schrijven naar die van haar zus. Ze werd dinsdag opgepakt en bekende spontaan nog een tweede diefstal. Op 17 augustus had ze een gehandicapte man van 51 uit Antwerpen beroofd van 40 euro, nadat ze zich eveneens met een smoesje naar binnen had gepraat.

Onderzoek wees uit dat het niet bij die twee diefstallen gebleven was. Bij het parket liep al een onderzoek tegen haar naar zeven diefstallen die in dezelfde omstandigheden gepleegd waren. Bij de politie is ze gekend voor 26 feiten van diefstal, misbruik van vertrouwen en oplichting.

Het meisje bekende dat ze al jaren uit stelen gaat, zodat ze met haar 'opbrengsten' kan gaan shoppen en uitgaan met vriendinnen. Ze wordt in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter geleid. Die moet beslissen of ze al dan niet wordt aangehouden.