Westerlo moet punten delen met Bergen 1-1

De geruchten omtrent het nakend vertrek van sterkhouder Nibombe vielen bij de lokale spionkop niet in goede aarde. De Togolees schermt inderdaad met belangstelling van topclubs. De aanwezigheid van scouts van onder meer Marseille, Rijsel en Leverkussen doet de geruchtenmolen ondertussen verder draaien.

hcardyn

In een afwisselende eerste helft konden alleen de meer uitgekookte gasten glasheldere kansen forceren. Enkele fraaie hakjes van Utaka en Ogunsoto legden de Henegouwers snel op de pijnbank. Na een tiental minuten zag Utaka, haarfijn in de diepte gestuurd door Delen, zijn poging via de benen van Berthelin in hoekschop verdwijnen. Kort voor het halfuur rukte verdediger Evens door het elfmetergebied door, zijn raket flitste ditmaal via de vingertoppen van Berthelin naar de cornervlag. Ondertussen had doelman Gaspercic de wedstrijd mee gekruid door afstandsschoten van Dalmat en Ragued onschadelijk te maken.

De tweede helft was net begonnen toen Peter Utaka de rood-witte achterhoede hypnotiseerde, alvorens zijn indrukwekkende solo te bekronen met een doelpunt. Gaspercic trad wat later als reddende engel op toen hij een schot van een doorgebroken Zoko stevig in zijn grijparmen ving. Cordaro ontbond nu zijn duivels en Mirri dwong de gelijkmaker af toen hij een hoekschop van Brahami in de winkelhaak kopte. Delen werd nog op een draagberrie geëvacueerd, terwijl Cordaro verassend werd vervangen. Gaspercic hield het gelijkspel op het bord en pareerde een nieuwe gouden kopstoot van Zoko, terwijl Dahmane kort daarop ook de winningoal liet liggen.

Scheidsrechter: Verbist Toeschouwers: 3.950 BERGEN: Berthelin, Wiggers, Mirri, Nibombe, Jay, Dalmat, Ragued, Cordaro (67' Rabesandratana), Dahmane (84' El Khanchaf), Zoko, Diafatua (58' Brahami) WESTERLO: Gaspercic, Elejiko (67' Sarki, 88' Modubi), Wils, Van Kerckhoven, Evens, Ntuka, Mennes, Van Imschoot, Delen (70' Dirar), Utaka, Ogunsoto. Doelpunten: 46' Utaka 0-1, 59' Mirri 1-1. Gele kaarten: 21' Van Imschoot, 27' Wils, 44' Ragued, 49' Van Kerckhoven. Rode kaarten: geen.