Genk blijft punten pakken

Genk heeft opnieuw drie punten gepakt door te winnen op Cercle Brugge met 0-1. Broos deed het met de elf die tegen Standard hun 7de punt hadden gepakt.

hcardyn

Genk dreigde snel via een omhaaltje van Vandenbergh en een banaanschot van Soetaers maar Dantschotter was telkens attent. Portier bewees op een assist van Dekelver dat afwerken zijn ding niet is. De beste kans voor de rust was halfweg voor Mikulic die een doorgekopte vrije trap van Soetaers van dichtbij over de lat tilde. Cercle zorgde voor weerwerk langs Stijn De Smet. In het derde kwartier moest Dantschotter een paar keer snel uit zijn doel om Chatelle en Bosnjak af te stoppen, laatstgenoemde hield een gele kaart over aan zijn schwalbe. Vlak voor rust moest Bailly met een voetreflex De Smet van 1-0 houden, maar de blanke ruststand was heel terecht.

Ook na de pauze kende Genk de beste start en deze keer met succes. Eerst kon Dantschotter nog een vrije trap van Soetaers uit doel houden, maar toen Pocognoli de bal voor doel slingerde ging iedereen onder de bal door. Chatelle schoot eerst nog op Dantschotter maar kon zijn eigen rebound wel binnenprikken (0-1). Bosnjak was heel dicht bij de 0-2 na een misverstand tussen Gjuzelov en De Wulf, maar dan kwam de thuisploeg opzetten. De Sutter besloot in het zijnet én De Smet besloot een knappe actie net naast. Genk kwam nadien niet meer in gevaar en pakte dus opnieuw de volle buit.

Scheidsrechter: P.Allaerts. Toeschouwers: 5.500. CERCLE:Dantschotter; Portier, Gjuzelov, De Wulf (80'Pivaljevic), Van Mol (26'Viane); Slovic, Grondin, De Smet, Pinas (61'Boi); Dekelver, De Sutter. RC GENK: Bailly; Cornelis, Caillet, Mikulic, Pocognoli; Chatelle, De Decker, Vrancken, Soetaers (80'Van Dooren), Bosnjak, Vandenbergh (67'Engelaar). Doelpunten: 50' Chatelle 0-1. Gele kaarten: Pocognoli, Portier, Bosnjak, De Sutter, Boi. Rode kaart: geen.